Å lage et godt design for en roll-up er viktig for å tiltrekke seg oppmerksomhet og kommunisere budskapet klart og tydelig.
Her er noen tips for å lage et godt design for en roll-up.

 

– 1 – Klart og tydelig budskap
Det er viktig å ha et klart og tydelig budskap som kan leses fra avstand og på kort tid. Unngå å overfylle roll-up`n med for mye informasjon eller bilder som kan distrahere fra hovedbudskapet.

– 2 – Bruk store og tydelige fonter
Bruk store fonter og god kontrast mellom tekst og bakgrunn for å gjøre teksten lett å lese. Velg en skrifttype som er enkel og lesbar fra avstand.

– 3 – Bruk høykvalitetsbilder
Bruk bilder av høy kvalitet som er relevante for budskapet. Bilder som er uskarpe eller av dårlig kvalitet kan redusere den visuelle appell og gjøre roll-up`n mindre effektiv. Alle bilder i CMYK. Min. 100 dpi i 1:1 størrelse.

– 4 – Velg riktig fargepalett
Bruk en fargepalett som er i tråd med merkevaren og som skaper en visuell appell. Unngå for mange forskjellige farger, og bruk kontrast for å fremheve viktige elementer. Alle farger i CMYK.

– 5 – Ha en enkel layout
Bruk en enkel og ryddig layout for å gjøre det enklere å lese og forstå budskapet. Unngå for mange distraksjoner og visuelle elementer som kan gjøre det vanskeligere å forstå.

– 6 – Plasser logoen i øvre venstre hjørne
Plasser logoen i øvre venstre hjørne av roll-up`n siden dette er det området som folk først ser når de ser på en roll-up.

– 7 – Bruk en tydelig “call to action”
Legg til en tydelig “call to action” for å motivere publikum til å ta handling. Dette kan være å besøke en nettside, ta kontakt med bedriften eller besøke en stand på et arrangement.

– 8 – Få tilbakemelding
Få tilbakemelding fra andre personer på designet ditt, slik at du kan justere og forbedre roll-up`n Det kan være lurt å teste designet i en liten skala før det blir brukt på en større skala.

Ved å følge disse tipsene kan du lage en effektiv roll-up som tiltrekker seg oppmerksomhet og kommuniserer budskapet ditt klart og tydelig.